Saturday, November 28, 2009

The National Dish of India - อาหารประจำชาติอินเดีย

The National Dish of India
India has a variety of people and hence variety of food. There is no single national dish of India.

The multiple families of Indian cuisine are characterized by their relatively extensive use of spices and herbs. Indian cuisines vary, reflecting the varied demographics of that ethnically diverse country. They are also characterized by a wide assortment of dishes and cooking techniques. The cuisines of other countries (such as Pakistan, Nepal, Bangladesh and Sri Lanka) in the Indian subcontinent are often similar to their neighboring Indian cuisine families.

North Indian cooking features the use of the "tawa" (griddle) for baking flat breads like roti and paratha, and "tandoor"(a large and cylindrical coal-fired oven) for baking breads such as naan, kulcha and khakhra; main courses like tandoori chicken also cook in the tandoor. Other breads like puri and bahtoora, which are deep fried in oil, are also common. Goat and lamb meats are favored ingredients of many northern Indian recipes.

East Indian cuisines employ thickening agents such as cashew or poppy seed paste. Milk-based sweets are also very popular fare, being a particular specialty in Bengal and Orissa. Bangladeshi cuisine is very similar to East Indian cuisine. Fish and seafood are very popular in the coastal states of Orissa and West Bengal.

South Indian cuisine is distinguished by a greater emphasis on rice as the staple grain, the liberal use of coconut and particularly coconut oil and curry leaves, and the ubiquity of sambar and rasam (also called saaru'/'chaaru) at meals.

South Indian cooking is more vegetarian-friendly than north Indian cooking. The practice of naivedya, or ritual offerings, to Krishna at the Krishna Mutt temple in Udupi, Karnataka, has led to the Udupi style of vegetarian cooking. The variety of dishes which must be offered to Krishna forced the cooks of the temple to innovate. Traditional cooking in Udupi Ashtamatha is characterized by the use of local seasonal ingredients. Garam masala is generally avoided.

The dosa, idli, vada, bonda, and bajji are typical South Indian snacks. Andhra, Chettinad, Hyderabadi cuisine, Mangalorean, and Kerala cuisines each have distinct tastes and methods of cooking. In fact each of the South Indian states has a different way of preparing sambar; a connoisseur of South Indian food will very easily tell the difference between sambar from Kerala and sambar from Tamilnadu and 'pappu pulusu' in Andhra cuisine.

info credit: http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070705043944AAYLppm

อาหารประจำชาติอินเดีย
เนื่องจากความเชื่อของชาวฮินดูนั้น นับถือวัวเป็นเทพเจ้า ดังนั้นจึงไม่นำเนื้อวัวมาเป็นอาหาร เนื้อสัตว์ที่ขายทั่วไปตามร้านอาหารและภัตตาคารจึงมี ไก่ และ แพะ อาหารที่มีชื่อเสียงของอินเดียมีการปรุงรสด้วยเครื่องเทศ กลิ่นฉุน

เครื่องแกงของอินเดียที่ขาดไม่ได้ก็คือ มัสซาร่าเป็นเครื่องเทศแห้งป่นอาหารทางใต้มักใส่กะทิในการปรุง ส่วนทางเหนือใช้เนย น้ำแกงของเขาจะดูเป็นสีเหลืงจัดจากหญ้าฝรั้นหรือขมิ้น อาหารที่มีชื่อเสียงที่หลายคนคุ้นเคยเช่น ไก่ทานคูรี (ไก่หมักด้วยเครื่องปรุงแล้วอบหรือย่าง) ข้าวหมกไก่ หรือข้าวหมกแพะ

อาหารหลัก นานและอาปาตี เป็นแป้งแผ่นหนากว่าโรตี นำไปปิ้งในเตาคานคู จนแป้งข้างนอกพองกรอบรับประทานกับแกงต่าง ๆเป็นที่นิยมทางภาคเหนือ ส่วนทางภาคใต้ทานข้าวเป็นหลักข้าวที่มีชื่อเสียงของอินเดียคือ ข้าวทัสมาตี เป็นใหญ่กว่าข้าวหอมมะลิของไทย

คนอินเดียส่วนมากเป็นมังสวิรัติ อาหารประเภทผักผลไม้จึงหาซื้อได้ง่ายกล้วยคล้ายของไทยที่สำคัญ คนอินเดียนิยมมากคือนมและน้ำผลไม้ โดยเฉพาะชานมรสชาดหอมหวน โด่งดังไปทั่วโลก อาหารมังสวิรัติของอินเดีย มีชื่อเสียงอร่อยไม่แพ้อาหารที่ปรุงจากเนื้อสัตว์ หาง่ายและราคาถูก อาหารของพวกเขามักเสริฟมากับถาดทองเหลืองใบใหญ่ ใช้มือเปิบอาหารรับประทานรวมกันทั้งครอบครัว น้ำหรือเครื่องดื่มจะดื่มหลังจากรับประทานอาหาร

info credit: http://www.it-ed.com/india/index.php

......................................................................................................................................................

The National Dish of India « Life on an Escalator belt!!!
20 May 2010 ... PUNJAB: Of the north Indian States, probably Punjab has the most famous dishes to come close to being labelled as the national dish of India
http://stillbutmoving.wordpress.com/2010/05/20/the-national-dish-of-india/

เรียนต่ออินเดีย
การปกครอง; อินเดียโดยสรุป. ประเพณีที่ควรถือปฏิบัติ; อาหารประจำชาติอินเดีย ... เมืองดาจิริง ตั้งอยู่บนเทือกเขาหิมาลัย เป็นแหล่งปลูกชาที่มีชื่อเสียงของโลก เส้นทางรถไฟที่มีชื่อเสียงเป็นเส้นทางสายสำคัญของอินเดียไปยังเมืองที่มี กลิ่นฉุน เครื่องแกงของอินเดียที่ขาดไม่ได้ก็คือมัสซาร่าเป็นเครื่องเทศแห้งป่นอาหารทางใต้
http://www.it-ed.com/india/index.php

Bloggang.com : หมวยเกี๊ยะA2 : Incredible India- Thali , the Famous
10 มี.ค. 2008 ... เราตกลงใจที่จะพากันไปกินทาลิ อาหารประจำชาติอินเดียที่ร้านมยุระ ตอนแรกโทนี่กลัวว่าฉันจะไม่ชอบทาลิ แต่หารู้ไม่ว่า ฉันมันพวกชอบลองของ(กิน)
http://www.bloggang.com/viewblog.php?id=yogapoint&date=10-03-2008&group=2&gblog=5

อาหารอินเดีย
23 ม.ค. 2008 ... หนึ่งในอาหารประจำชาติขึ้นชื่อของอินเดียนั่นคือโรตี ซึ่งทำจากแป้งสาลีผสมน้ำแล้วนำมานวดให้เป็นแผ่นกลมบางๆ โรตีมีหลากหลายรูปแบบ อาทิเช่น ปาราทา
http://www.oknation.net/blog/apaporn-narak/2008/01/23/entry-8

กระดานสนทนา Managerroom.com:กระทู้ที่ 463:ไปทัวร์อินเดีย
อาหารประจำชาติอินเดีย เนื่องจากความเชื่อของชาวฮินดูนั้น นับถือวัวเป็นเทพเจ้า ดังนั้นจึงไม่นำเนื้อวัวมาเป็นอาหาร
http://www.managerroom.com/forums/forum_posts.asp?TID=463

ประเทศอินเดีย : เรียนต่ออินเดีย
เมื่อจำเป็นต้องใช้มือเปิบอาหารควรล้างให้สะอาดและใช้มือขวาเท่านั้น อาหารประจำชาติอินเดีย เนื่อง จากความเชื่อของชาวฮินดูนั้น นับถือวัวเป็นเทพเจ้า
http://www.igotgrants.com/board/index.php?action=printpage;topic=159.0


Indian Foods, Indian Restaurants, Indian Recipes, Indian Cuisines, Indian Desserts, Indian Cooking, Vegetarian Food, Indian Breads, Indian Spices, Indian Gourmet, Indian Curry, Indian Beverage, Indian Drink, Indian Ingredient, เมนูอาหาร, อาหารอินเดีย, ร้านอาหารอินเดีย, สูตรอาหารอินเดีย, อร่อย, ปรุงอาหาร, วิธีทำอาหาร, ทำอาหารอินเดีย, อาหารประจำชาติ อินเดีย, ขนม, เครื่องดื่ม
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...